RELATIEGESCHENKEN VOOR DE ARTEVELDEHOGESCHOOL

Liefste Sophietopianen,

Allereerst wens ik jullie een Gelukkig Nieuwjaar!!! Ik hoop dat jullie, ondanks de examendrukte, goed genoten hebben van jullie familie, lieven en/of vrienden. Ik wens jullie een jaar vol mooie nieuwe herinneringen, leuke vriendschappen, veel liefde, dromen die uitkomen en nog zo veel meer!

Over dromen gesproken.. twee van mijn dromen zijn deze week uitgekomen, ja ik heb twee dingen van mijn (lange) bucketlist kunnen schrappen! Benieuwd wat? Lees verder om het te weten te komen 🙂

Ik kreeg van Arteveldehogeschool Gent een superleuke opdracht! Artevelde vroeg me om 100 relatiegeschenken te maken voor de juryleden van de bachelorproeven van de richting Communicatiemanagement. Op het moment dat ik de opdracht aannam, kon ik nog maar net met Photoshop aan de slag en mijn tekentablet lag nog ongeroerd in de kast… maar daar kwam al snel verandering in. Het moest wel. Uitstellen kon niet meer. *slik*

Nadat ik het voorstel had gekregen, volgde al snel een eerste brainstormsessie met mijn lief Quinten. Over welk thema zal het gaan? Welke geschenken zal ik maken? Wat wil ik meegeven aan de juryleden, de leerkrachten van de Arteveldehogeschool in Gent?
De uitkomst: ‘Gentse Glorie’.

Ik kom uit Waterloo en sinds mijn 16e wist ik al dat ik naar Gent ging verhuizen. Ik zou hier studeren, wonen, werken,… leven. En dat terwijl ik nog maar één keer in Gent was geweest.

Ik hou van deze stad en bewonder het elke dag nog. En ik hoop dat de mensen rond mij, inwoners van Gent, Gentse studenten, toeristen met evenveel bewondering kunnen genieten van deze mooie stad als ik.

Met ‘Gents Glorie’ hoop ik mensen te laten stilstaan bij de schoonheid van deze stad, de Gentse Glorie. Dit woord verwijst ook naar de glorie die onze ware Jacob Van Artevelde gebracht heeft in deze stad. In het kaartje dat ik gemaakt heb voor de Arteveldehogeschool, zie je Jacob rechtsonder afgebeeld in de tekening. Hij fungeert als gids en staat vooraan in de boot.

kaartjes drukken rgbTekening van de Graslei met Jacob Van Artevelde als Gids
20100220 - Gent 01
Het standbeeld van Jacob van Artevelde op de Vrijdagsmarkt in Gent

Jacob van Artevelde, ook wel gekend als De Wijze Man, was een Vlaams Volksleider en Staatsman. Hij was vooral bekend als een Gentse opstandelingenleider en wordt in België als volksheld beschouwt omdat hij tijdens de 100-jarige oorlog de Gentse Glorie wist te bewaren en te stimuleren. Jacob zorgde er onder andere voor dat de wolhandel met Engeland niet werd onderbroken.

Naast het kaartje (hierboven) heb ik ook notitieblokken en linnen zakken laten drukken met thema Gent. De kaartjes, de zak en het notitieboekje zijn te koop via mijn Facebook – of Instagram pagina. Stuur me gerust een berichtje met het aantal stuks je zou willen bestellen.

26196131_2061193437444292_2549410552162782893_n

26230045_2061699604060342_6389088123831101765_n

26239332_2061699644060338_7926345603013146755_n

Maar wat kon ik nu afvinken van mijn Bucklist?

  1. Eerst en vooral heb ik er altijd al van gedroomd om mijn producten bedrukt met mijn eigen tekeningen te verkopen. En dat is nu uitgekomen. Ik ben iedereen die me geholpen heeft om dit samen te bereiken heel erg dankbaar! ❤
  2. Mijn ontwerp van de Graslei met Jacob Van Artevelde werd verspreid door Boomerang ! Een leerkracht die me vorig jaar las gaf Kristof Van Goethem heeft daar voor gezorgd! Tis een crème van een vent en hij staat gekend als dé fixer. Zit je met iets? Kristof fixt het! Dat mijn kaartjes verspreid zouden worden door Boomerang stond ook al een tijdje op mijn Bucketlist. Ik ben namelijk iemand die altijd kaartjes meeneemt overal en ophangt in mijn appartement. Het is zalig om te weten dat mijn kaartjes nu ook in de rekken hangen!

26229960_2061193397444296_7880745811914868035_n.jpg

Ik heb nog een kleine opdracht voor jullie… Zie je mijn tekening ergens liggen? In een restaurant, kopiecenter, broodjeszaak? Maak een foto, post deze op Facebook en/of Instagram met de tag @Sophietopia en win een een Sophietopia GOODIEBAG (linnnen zak, 3 kaartjes en een notablok) 🙂 

26196443_2061193377444298_616945563553690188_n

Ik hoop dat deze blogpost en de kaartjes ervoor zullen zorgen dat we Gent in al zijn glorie, ooh mooi Gent, nog meer zullen bewonderen samen ❤

Vele nieuwjaarsgroetjes en tot heel gauw!

Sophie

xxx

 

Een gedachte over “RELATIEGESCHENKEN VOOR DE ARTEVELDEHOGESCHOOL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s